SHOQATA E INDUSTRIALISTËVE USHQIMORË
ALBANIAN FOOD INDUSTRY
HOTLINE :      +355 67 604 52 40      e Hë - e Pr  8:00  - 18:00
ADRESA :   Rr. "Gjin Bua Shpata", Pallatet e Aviacionit të Vjetër, Shk. 4, Kati i I, Ap.16, Tiranë

LAJME

Të premtën, më 4 maj, u zhvillua takimi i radhës i Bordit të Komitetit të sektorit të Fruta – Perimeve. Gjatë takimit të Bordit u diskutuan çështje që lidhen me bashkëpunimin me “La Linea Verde”, e cila do të zgjerojë aktivitetin e saj në Shqipëri për kultivimin e sallatrave të ndryshme, të cilat më pas përpunohen, paketohen e shiten të freskëta në tregun europian dhe rus. Gjithshtu, në takim  u diskutua edhe platforma e tregtisë për produktet e tjera që Shqipëria prodhon dhe eksorton, pasi  partnerët serbë, përvec sallatës, kanë interes edhe për importin e produkteve sezonale shqiptare.

Eksportuesit i janë drejtuar me një letër të dytë Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, kryeministrit Edi Rama, ministrit të Financave, Arben Ahmetaj, ministres së Sipërmjes, Sonila Qato dhe kryetarit të Kuvendit të Shqipërisë, Gramoz Ruci lidhur me shqetësimin që ka shkaktuar për këtë shtyllë të rëndësishme të ekonomisë zhvlerësimi me rreth 5% i euros në harkun kohor të tre muajve, nga ndërhyrja e Bankës së Shqipërisë për deuroizimin e ekonomisë.
Eksportuesit i janë drejtuar zyrtarisht qeverisë shqiptare dhe Bankës së Shqipërisë për shqetësimin e tyre të rënies së fortë të euros, të shkaktuar nga nisma e deuroizimit. Një dukuri që po shkatërron këtë industri dhe po i shkakton 14 miliardë lekë humbje ekonomisë shqiptare.

NJOFTIME

NEWSLETTER 12 SHQ EN

NEWSLETTER 11 SHQ EN